536 996 453 sklep@marketerplus.pl
  • kurs-wideo-online-rodo-dla-marketerow-marketing-pakiet-premium

RODO dla MARKETERÓW – kurs wideo – pakiet PREMIUM (z konsultacją)

Dowiedz się, jak działać legalnie i skutecznie
cena: 611.31

Chcesz wiedzieć, jak prawidłowo zbierać i przetwarzać dane osobowe, aby działania marketingowe były efektywne i bezpieczne?

Działaj legalnie jako marketer, ale nie pozwól, by niewiedza ograniczała Twoją kreatywność. Kurs RODO sprawi, że wejście w życie nowych przepisów przestanie być dla Ciebie zagrożeniem. Wdrożenie zmian – koniecznych z punktu widzenia rozporządzenia – stanie się szansą na lepszą komunikację z klientami i pozwoli Ci prowadzić skuteczne kampanie.

#1 Dowiesz się, jaki wpływ na działania marketingowe będą miały nowe przepisy.

#2 Zdradzimy, jak bezpiecznie i zgodnie z RODO prowadzić kampanie, jednocześnie dbając o ich wysoką skuteczność.

#3 Poznasz przykłady i antyprzykłady związane z prowadzeniem działań marketingowych w kontekście RODO.

#4 Powiemy Ci, jakie aspekty przetwarzania danych ulegną uproszczeniu.

#5 Poznasz zasady, które pozwolą Ci ominąć pułapki i uniknąć kar finansowych.

#6 Nauczysz się działać legalnie i skutecznie.

Co zawiera kurs „RODO dla MARKETERÓW”?

  • ponad 4 godziny materiałów wideo,
  • 13 lekcji szczegółowo wyjaśniających najważniejsze zagadnienia,
  • pełna prezentacja i podsumowanie każdej lekcji w formie PDF,
  • dodatkowe materiały: prawidłowo przygotowane zgody, gotowe do pobrania, checklista – RODO dla marketerów,
  • ponad 50 przykładów i antyprzykładów z zakresu działań marketingowych, z którymi marketerzy stykają się w codziennej pracy i na które wpływ będzie miało wejście w życie RODO.

Kurs RODO dla MARKETERÓW jest podzielony na 13 lekcji, z których dowiesz się m.in.:

Lekcja 1: Podstawy i trochę filozofii

  • które zasady wynikające z RODO są najistotniejsze w pracy marketera i gdzie przetwarza on dane osobowe,
  • w jaki sposób podejść do RODO, by jego wdrożenie przebiegło sprawnie i przyniosło korzyści Twojej marce.

Lekcja 2: Co to są dane osobowe

  • czym są dane osobowe,
  • jak bezbłędnie rozpoznać, kiedy jako marketer masz do czynienia z danymi osobowymi.

Lekcja 3: Co można robić bez zgody a do czego jest niezbędna'

  • czy zawsze musisz odbierać zgody,
  • jak to jest z „marketingiem własnych produktów”,
  • co można, a czego nie można bez zgody.

Lekcja 4: Kiedy zgoda jest dobra

  • jak prosić o zgodę, aby spełnić wymagania RODO, a jednocześnie nie odstraszać użytkowników skomplikowanymi, prawniczymi formułkami.

Lekcja 5: E-mail marketing

  • jak zbudować zapisy na newsletter i co zrobić, by móc zarabiać na swojej bazie mailingowej (przesyłać treści marketingowe podmiotów trzecich),
  • jak nie tworzyć formularzy do zapisu do newslettera,
  • jak krok po kroku zbierać zgody na przesyłanie informacji handlowych i przetwarzanie danych osobowych bez używania checkboxów,
  • o co jako marketer musisz zadbać, jeżeli zamierzasz w swoich działaniach wykorzystywać e-mail marketing i działać zgodnie z RODO.

Lekcja 6: Pozyskiwanie leadów

  • jak legalnie pozyskiwać leady telefoniczne (przez SMS),
  • jak pozyskiwać leady przez chatboty i webinary,
  • co zrobić, żeby móc wykorzystać dane pozostawione w formularzu kontaktowym do późniejszych celów marketingowych,
  • jak zbierać dane osobowe podczas eventów branżowych (targów, konferencji itp.).

Lekcja 7: Facebook marketing

  • jak krok po kroku i zgodnie z RODO przygotować reklamę typu Lead Ads,
  • jak ma się RODO do grup niestandardowych odbiorców, targetowania reklam, a także do Facebook Messengera i chatbotów.

Lekcja 8: Konkursy marketingowe

  • na co zwrócić uwagę przy organizacji konkursów, by nie przekroczyć przepisów o ochronie danych osobowych,
  • jak zbieraća zgody na przetwarzanie danych osobowych, kiedy organizuje się konkurs,
  • kim jest sponsor konkursu i czy potrzebujesz umowy na powierzenie danych osobowych, gdy współpracujesz z agencją lub influencerem.

Lekcja 9: Profilowanie remarketing

  • co to jest profilowanie i jakie są jego rodzaje,
  • czy RODO rzeczywiście zakazuje profilowania,
  • czy RODO wpływa w jakiś sposób na możliwość stosowania narzędzi do remarketingu.

Lekcja 10: Obowiązek informacyjny

  • w jaki sposób podać kilkanaście obowiązkowych w świetle RODO informacji tak, by nie zniechęcić odbiorcy już pierwszym zdaniem,
  • w którym momencie musisz spełnić obowiązek informacyjny i jak spełnić ten niełatwy wymóg w przypadku call center.

Lekcja 11: Ogólnodostępne dane

  • co możesz, a czego nie możesz robić z danymi osobowymi, które znalazłeś w sieci (np. na Facebooku albo cudzej stronie WWW).

Lekcja 12: Aplikacje, narzędzia zewnętrzne, a umowy z nimi

  • kiedy dochodzi do powierzenia danych osobowych,
  • jakie umowy należy zawrzeć z dostawcami narzędzi wspomagających marketing i co powinny zawierać takie umowy,
  • co powinieneś zrobić, jeśli korzystasz z narzędzi zagranicznych,
  • jak wybrać kontrahenta – procesora, któremu chcesz powierzyć dane osobowe, aby nikt nie mógł Ci zarzucić, że dokonałeś złego wyboru.

Lekcja 13: Co zrobić z posiadanymi już bazami danych

  • czy Twoje dotychczasowe bazy możesz wykorzystywać po 25 maja 2018 r.

Kto prowadzi kurs?

Agnieszka Grzesiek-Kasperczyk

Radca prawny, współwłaściciel kancelarii MyLo. Na co dzień przekłada prawo „z polskiego na nasze”, doradzając przedsiębiorcom w ich bieżącej działalności. Prowadzi skomplikowane spory sądowe, często takie, które innym wydają się nie do wygrania. Szkolenia z RODO to dla niej codzienność. Nie pozostawia pytań bez odpowiedzi, a ludzi – bez pomocy. Jeśli jesteś marketerem i gubisz się w gąszczu informacji o RODO – teraz kurs Agnieszki może pomóc także Tobie!

Nie czekaj! Już dziś kup kurs „RODO dla MARKETERÓW”. Dostosuj działania do nowych przepisów i przekuj rewolucję w ochronie danych osobowych w sukces swojej marki.

Jak dokładnie wygląda kurs?

RODO 2018 to zmiany, które umożliwiają ograniczenie formalności – najważniejszy będzie efekt! Najlepsze rezultaty osiągniesz, jeśli już teraz poznasz przepisy i zaplanujesz swoje działania na okres po 25.05.2018.. Kurs wideo przygotowany przez redakcję magazynu „Marketer+” to maksimum treści, przystępna forma i optymalny czas nauki. Obejrzyj wideo i przestań się bać tej daty – 25 maja 2018 r. nie będzie końcem świata, lecz nowym początkiem.


Ten kurs jest dla Ciebie, jeśli:

  • jesteś pracownikiem działu marketingu lub właścicielem firmy i chcesz prowadzić skuteczne działania marketingowe w zgodzie z RODO,
  • jesteś ABI w firmie i szukasz sprawdzonych informacji, które będziesz chciał przekazać pracownikom swojego działu marketingu,
  • chcesz wiedzieć, jaki wpływ na działania marketingowe będzie miało wprowadzenie nowych przepisów o ochronie danych osobowych,
  • potrzebujesz konkretnych przykładów i antyprzykładów stosowania RODO w działaniach marketingowych,
  • marzysz, by ktoś jasno, zwięźle i krok po kroku wyjaśnił Ci, w jaki sposób prowadzić działania marketingowe zgodnie z prawem, dbając jednocześnie o ich wysoką skuteczność,
  • słyszałeś, że GIODO będzie mógł nakładać kary finansowe za naruszenie nowych przepisów, a osoby, których prawa zostaną naruszone – domagać się odszkodowania, i chcesz tego uniknąć,
  • lubisz konkretne rozwiązania, nowoczesne narzędzia, skuteczne techniki i sprawdzone praktyki,
  • nie masz czasu ani pieniędzy do stracenia – kurs to maksimum wartościowej treści, skondensowanej w ciekawą formę,
  • chcesz podzielić się wiedzą z innymi – jeden zakup = licencja dla całej firmy,
  • cenisz wygodę – szkolenie wideo możesz przerwać i kontynuować w dowolnym momencie, a także wielokrotnie wracać do poszczególnych lekcji czy fragmentów (na szkoleniu stacjonarnym nie zawsze masz taką możliwość).

Ten kurs nie jest dla Ciebie, jeśli:

  • świetnie znasz RODO i doskonale wiesz, jak wpłynie na Twoją pracę,
  • chętnie poświęcisz dwa dni i sporo pieniędzy na szkolenie stacjonarne,
  • masz nadzieję, że uda Ci się ominąć przepisy i nie boisz się kar finansowych,
  • jesteś pracownikiem IT i zależy Ci na poznaniu technicznych sposobów na zabezpieczenie danych osobowych.

Pakiet PREMIUM zawiera:

  • Ponad 4 godziny kursu wideo.
  • Prezentacja w pliku PDF i dostęp do dodatkowych materiałów, m.in treści zgód marketinowych zgodnych z RODO.
  • Nielimitowany dostęp przez rok dla Ciebie i całego działu marketingu.
  • Konsultacja e-mailowa z autorką kursu. W terminie 1 roku od dnia zakupu kursu – możesz przesłać do prowadzącego kurs e-maila z konkretnym pytaniem dotyczącym stosowania i planowania działań marketingowych lub z prośbą o doprecyzowanie kwestii poruszonej w kursie. Sprawdzisz, czy postępujesz zgodnie z RODO, otrzymasz indywidualne wskazówki, dowiesz się, co należy poprawić i w jaki sposób.


Dlaczego warto zrobić zakupy w naszym sklepie?

Darmowa dostawa

Dla każdego zamówienia.
Wysyłka listem priorytetowym.

Zakupy bez rejestracji

Błyskawiczne zakupy.
Nie musisz zakładać konta.

Proforma dla firm

Zamów dziś.
Zapłać za 7 dni.

Nie dziękuję

Copyright © 2018 Marketer+ wszelkie prawa zastrzeżone